Parketvloerenbedrijf Van der Veen b.v.-logo

Vloeren van en onderhoud door Parketvloerenbedrijf Van der Veen b.v.

Bij het kopen van een vloer komt nogal wat kijken. Welke ondervloer moet er worden aangeschaft? Mag de vloer wel gelegd worden op vloerverwarming? Hoe zit het met het onderhoud? Op deze vragen heeft Van der Veen Parket de antwoorden.

Duoplank

Een duoplank is uit meerdere lagen opgebouwd, heeft een toplaag van edelhout en een onderlaag van berkenmultiplex. Door de opbouw is het een zeer stabiele plank, die weinig kans heeft op kiervorming. De afzonderlijke delen van de plank worden samengeperst en daardoor trekt de plank niet krom. Hierdoor kan deze goed geplaatst worden op ondervloeren met vloerverwarming.

Traditioneel tapisparket

Tapis (het Franse woord voor tapijt) parket is meestal 6 tot 10 millimeter dik. De parketplanken, die in vele patronen gelegd kunnen worden, hebben geen veer en groef aan de kanten. Het parket wordt gelijmd op een ondervloer van mozaïek of spaanplaat en van boven doorgespijkerd.
De parketvloer wordt vervolgens geschuurd, de spijkergaatjes worden gedicht en de vloer wordt voorzien van een afwerkingslaag. Leg een tapisvloer op de juiste wijze en er ontstaat een zeer duurzame parketvloer.

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit 3 houtlagen: een toplaag van ongeveer 4 millimeter hout, met daaronder twee lagen kruislings verlijmd vurenhout. De verschillende lagen zijn onderling watervast verlijmd en vervolgens voorzien van veer en groef. De toplaag is fabrieksmatig behandeld met een lak- of olielaag.

Lamelparket is eenvoudig en snel te leggen. Door de opbouw van het systeem wordt trekken en krimpen van de vloer tot een minimum beperkt. In de meeste gevallen wordt de lamel puntsgewijs verlijmd in veer en groef, dan wel vol verlijmd aan de ondergrond. De merken lamelvloeren die wij aanbieden zijn professionele kwaliteitsvloeren. We hebben een ruime keuze in strokenvloeren, patroonvloeren, landhuisdelen en verouderde lamelvloeren.

Renovatie en reparatie

Onderhoud, reparatie, renovatie en uitbreiding van uw bestaande parketvloer zijn zeer belangrijke onderdelen van ons leveringsprogramma. U kunt vrijblijvend een afspraak maken waarbij we naar uw parketvloer kijken. Op deze manier geven we een perfect advies voor uw vloer. Alle kosten worden schriftelijk vastgelegd in een offerte en na uw akkoord vastgelegd op een orderformulier.

Laminaat

Wij leveren laminaatvloeren van het merk Quick-Step. Dit zijn onderhoudsvriendelijke en comfortabele vloeren die bestand zijn tegen een stootje. Quick-Step heeft voor elke woonstijl de juiste vloer.

Bekijk voor wie wij allemaal geleverd hebben

Parket op vloerverwarming

Bij het plaatsen van parket op vloerverwarming is het belangrijk om de garantie te hebben dat de vloer zich hiervoor leent. De parketvloer moeten gelegd worden volgens de geldende voorschriften. Niet alle houtsoorten lenen zich voor het leggen op vloerverwarming. Dit heeft te maken met de gevoeligheid voor het krimpen en zetten van verschillende houtsoorten. Overleg eerst met ons voordat u overgaat tot het aankopen van parket op vloerverwarming. Bel 053 - 435 83 09.

Parket in appartementen

Vaak is het verplicht om voor het leggen van parket in een appartement een geluiddempende ondervloer te gebruiken. Een standaardeis ten aanzien van de geluidsreducerende waarde van dit soort ondervloeren is 10 decibel. Het is belangrijk om in het ruime aanbod van dit soort ondervloeren een TNO getest exemplaar te kiezen. Vraag dan ook om een origineel TNO-rapport.Voor praktisch alle soorten parketvloeren bestaat op dit moment een ondervloer geschikt voor het leggen in appartementen.

Parketvloerenbedrijf Van der Veen b.v.
Richtersweg 66 
7521 BX Enschede


KvK nr: 06040945

Contactgegevens

 053 - 435 83 09

Openingstijden

Maandag Gesloten

Dinsdag 10:00 - 17:00

Woensdag Gesloten

Donderdag 10:00 - 21:00

Vrijdag Gesloten

Zaterdag 10:00 - 16:00

Zondag Gesloten